Geschiedenis

Drie generaties Chinese horeca traditie

MULTICULINAIR AZIATISCH RESTAURANT "TANG DYNASTIE"

BESTAAT OP 29 MEI 2015, 5 JAAR! HOU ONZE ACTIES IN DE GATEN VOOR DEZE VIERING.

GrandfatherSmall157Al drie generaties lang is onze familie actief in de Chinese horeca. De oorsprong van onze restaurateurfamilie in Nederland gaat meer dan veertig jaar terug. In 1966 is het allemaal begonnen. Onze opa - Hop Hing Tang - was de eerste generatie die uit Hong Kong naar Nederland kwam om in de Chinese horeca te werken.

In 1972 opende hij zijn restaurant "Lin Far" aan de Boerhaavelaan in Schiedam. Dit was echter niet zijn eerste zaak. Eerder exploiteerde hij samen met een aantal vrienden een restaurant aan de Zeedijk in Amsterdam.


FatherSmall157Het restaurant in Schiedam had hij samen met onze vader - Kwok Ling Tang - de tweede generatie. Opa werkte in de keuken en onze vader en moeder namen de bediening voor hun rekening. Oma verzorgde de kleinkinderen. En dat zijn wij als derde generatie.

Toen opa met pensioen ging, namen onze ouders het restaurant in Schiedam over. Na bijna twintig jaar besloten zij zich te vestigen in Hoorn, waar zij in 1989 Chinees-Indisch restaurant "Lin Wah" openden.

In 1991 is "Lin Wah" verhuisd naar winkelcentrum "Muziekwijk" in Almere. Hier heeft bovendien de derde generatie haar intrede gedaan. Inmiddels leven de grondleggers van Tang Dynastie niet meer: In 1997 overleed onze opa op 83-jarige leeftijd en in 2010 overleed onze oma. Zij was 94 jaar oud geworden. Inmiddels zijn onze ouders ook met pensioen, maar die komen nog regelmatig in het restaurant. 

HOME      IMPRESSIE      ACTUEEL      FACILITEITEN      BEZORGING      ONLINE BESTELLEN      CONTACT

© Tang Dynastie - Ontwerp & realisatie - webteam4u.nl